Ett utåtgående fönster Side Hung

Ett traditionellt utåtgående fönster som är det vanligaste fönstret på villor och stugor i Skandinavien. Praktiskt när vi har krukväxter, lampor och ljusstakar i fönstren. Alla våra fönster kan du få med spröjs som passar till ditt hus och/eller husen i ditt område. 

Kontakta oss så hjälper vi dig att välja! 

Denna modell är verkligen tätt – efter att fönstret stängs trycks det mot karmen med vindkraft vilket hindrar den kalla luften från att släppas in i rummet. Det är ett praktiskt skydd mot kalla nordliga vindar. Fönstret Side Hung kan dessutom utrustas med ett handtag med nyckel vilket gör modellen barnsäker. I den första fasen öppnas fönstret högst 80mm utåt på grund av säkerhetsfunktionen. Bland fönstrets huvudfördelar finns:

  • en bra värmeisolering
  • en stor resistens mot väderfaktorer
  • ett fritt utrymme inne i rummet
  • passar i svensk kulturmiljö

 

 

Drutex:s fönster Side Hung: tekniska parametrar

Denna modell kan tillverkas som ett träfönster eller ett trä-aluminiumfönster beroende på kundens val och profilernas tjocklek. Modellen utrustas med högkvalitativa SPILKA beslag och med glaspaket mellan 24mm och 48mm, med U-värde mellan 1,1 och 0,5 W/m2K. Complex bygg kan hjälpa dig beställa fönstret som ett 2-luftfönster med en fast eller en flyttbar fönsterpost.

Fönstret Side Hung täcks med högkvalitativa akryllack tillgängliga i ett vitt urval av färger. Om du tycker om denna modell kolla också fönster Top Hung som är perfekt till källaren och vridfönstret Side Swing!

Close