Fönster och dörrar

Fönster och dörrar

Fönster och dörrar

Detta val är av nyckelbetydelse. De hushållselementen släpper ut mest värme. Deras otäthet kan orsaka att vi slussar energi på ineffektiv uppvärmning av rummen.

Idag kan man hitta på marknaden flera olika modeller av fönster med perfekta isoleringsparametrar. Varumärket Drutex är känd tack vare just sådana varor. Drutex väljs gärna i energisnåla byggprojekt tack vare materialens högsta kvalitet, noggrant tätningssystem samt professionell rådgivning och montering. Det sägs att det grundläggande problemet med värmegenomgången är felmonterade fönster. Fönster i Bergslagen garanterar fackmän och en utmärkt service för din bostad. Kom ihåg att mindre rum t.ex. en garderob inte behöver några inglasningar. Däremot i vardagsrummet med en fin utsikt söderut kan man montera lockande balkong vik- och skjutdörrar som förblir täta och samtidigt släpper in mycket solljus under större delen av dagen! För de mest krävande kunder som gillar moderna lösningar föreslår vi fönster Fast – en populär icke-öppningsbar inglasning som ger dig en känsla av ett ljust rum och en rik design. Tack vare ett glaspaket som är limmad direkt in i karmen ska detta fönster dekorera ditt hus utan någon extra värmeförlust.

När det gäller ytterdörrar rekommenderar vi framför allt Drutex:s komposit ytterdörrar med glasarmering. De garanterar en perfekt skydd mot UV-strålning och fuktighet samt en utmärkt värme- och ljudisolering. De är både energisnåla och lockande (tack vare moderna profiler och en rik färgpalett). Dess fackmässiga montering och professionellt anpassade mått kommer att skapa komfort i årtal.

Tak:

Eftersom värmen går alltid uppåt utgör ett bra tak grunden till en energisnål investering. Taket borde ha relativt tjock, skiktat isolering (ungefär 30-40 cm). Dessutom är det också viktigt att anpassa taket till väggarna och armera noggrant de mest känsliga punkter som anslutningar till skiljeväggarna, fönstren eller den öppna spisen. Om taket inte monteras tillräckligt noggrant riskerar man att värmebryggor, alltså beröringspunkter mest utsatta för fuktighet och nedkylning, orsakar en betydlig, flera graders värmeförlust.

Hur är det med ventilation och uppvärmning?

Den bästa lösningen är ventilationssystem med rekuperation d.v.s. värmeåtervinning. En rekuperationsapparat är ett mekaniskt ventilationssystem som gör det möjligt att betydligt minska elkostnaderna. Om du litar bara på naturlig ventilation borde du veta att det släpper igenom även 50% värme. Den innovativa apparaten blir av med fuktighet och koldioxid samt filtrerar luften i byggnaden genom att frigöra allergener och obehagliga lukter. Samtidigt fångar apparaten värmen från utblåsningsluften. Detta skapar möjlighet till att behålla en utmärkt mikroklimat och bekväm temperatur inne i rummen.

Att vara nära innovationer

Om du är kan satsa på den moderna teknologin, gör det – ett smart hus kan vara även mer energisnål. Om du själv anpassar kontrollsystemet till den aktuella situationen i huset kan du optimera mängden energi som förbrukas av alla dina hushållsapparater.
När det gäller energisnåla hushållsmaskiner är en värmepump ett bra förslag. Denna apparat använder fri förnybar energi från marken eller luften, den är alltså både sparsam och energisnål. Värmepumpen fungerar automatisk vilket som bara ökar användningskomforten. I ett lågenergihus kan man också använda en öppen spis med uppvärmningsinsats eller solfångare för att värma upp vatten. En sådan solfångare kan producera upp till 50-60% värme som behövs för att värma upp kranvatten per år. Är du orolig för kostnaderna? Du kan få bidrag från staten på både solfångare och värmepump.

Ditt smarta hus – hur förverkligar man sitt drömprojekt?

För att sammanfatta: planera, gör marknadsanalyser och fatta förnuftiga beslut. Ta gärna emot fackmässiga råd och professionell hjälp från experter samt följ hur teknologin utvecklas. Trots att en energisnål investering för med sig högre initiala kostnader (men inte alltid) får du verkligen påtagliga fördelar av att bo i ett billigt lågenergihus. Du kan faktisk minska kostnaderna genom att handla förnuftigt, t.ex. om du väljer Drutex:s PVC eller aluminiumfönster med både fantastiska energibesporingsparametrar och konkurrenskraftiga priser. Dröj inte längre! Nu vet du, tack vare vår hjälp, hur man bygger ett lågenergihus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Close