Hur man mäter ett fönster – skräddarsydda fönster

Korrekt utvalda fönster garanterar täthet, estetiskt utseende och säkerställer även felfri och effektiv drift under många år. Därför innan vi börjar väljer fönster, är det värt att ta reda på hur att mäta fönster korrekt – om det är strax före monteringen i ett nybyggt hus eller när det gamla träverket byts ut mot ett nytt. Även om syftet med mätningarna är detsamma i båda fallen – exakt monterade nya fönster, ser mätprocessen annorlunda ut beroende på vad du faktiskt mäter: fönster eller fönsteröppning. Beroende på situationen där fönstret mäts kommer den faktiska mätningen att vara något annorlunda.Vi kan behöva karmen storleken på ett befintligt fönster, innerramar eller fönsteröppning i fallet med att sätta in ett fönster i en ny byggnad. I var och en av dessa situationer, mäter vi en annan del av ett fönster eller en byggnad och vi måste komma ihåg om vissa principer som kännetecknar en viss mätning.

Hur man mäter ett fönster?

Fler och fler investerare är medvetna om vikten av korrekt fönsterinstallation. Snickeri, även det med de bästa värmeisolering egenskaperna, kommer inte att vara effektivt om fel görs under montering. Om vi ​​bestämmer oss för fönster med en intern eller extern fönsterbräda, bör en lämplig marginal läggas till den totala storleken på fönsterfördjupningen. För närvarande är en populär lösning installation av sk varma fönsterbrädor, tack vare vilka vi undviker bildandet av oönskade värmebryggor. En varm fönsterbräda är helt enkelt en speciell isolering placerad under fönsterbrädan, gjord av värmeisolerande material, t.ex. polystyren. För att kunna använda dem är det nödvändigt att lämna tillräckligt med utrymme under fönstret – ”monteringsavstånd”. Naturligtvis bestämmer inte alla investerare den här relativt nya lösningen och väljer istället den traditionella installationen, dvs att fylla luckorna med speciellt utformad polyuretanskum. Viktigt är att både vid valet av en varm fönsterbräda och en traditionell, förblir monteringsavståndet på samma nivå, som sträcker sig från 3 cm till 5 cm, vilket innebär att en sådan dimension ska subtraheras från fönstrets övergripande dimension.

Hur korrekt mäta ett fönster?

Det är inte en lätt uppgift att mäta fönster själv. Det rekommenderas därför inte att utföra mätningen själv, eftersom effekterna kan påverka hela investeringen och orsaka stora ekonomiska förluster, som långt överstiger snickerikostnaderna. Den optimala lösningen är att använda professionella tjänster. Den Complex-Bygg webbplats erbjuder en produktkonfigurator som gör det möjligt för en preliminär uppskattning av möjligheten att skapa ett fönster i en viss storlek, och även för beräkning av en illustrativ värdering. Men dessa är endast vägledande siffror – det är bättre att överlåta exakt mätning till personer vars kompetens och erfarenhet kommer senare rädda oss från potentiella brister.Även ett litet fel vid mätningar kan resultera i dålig passning av fönstret till fönsterfördjupningen, vilket kan påverka bildningen av möjliga skevhet, värmebryggor, fukt eller mögel. Ett dåligt stort fönster påverkar också byggnadens estetiska värde – felaktiga fönster fungerar inte bara fel, utan ser också ut som en provisorisk brist.

Om du fortfarande har tvivel om hur man dimensionera fönster, kontakta oss och se hela utbudet av fönster finns i vår webbutik. Vår specialiserad personal är redo att hjälpa och råda dig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Close