Vad är energisnåla fönster?

Vad är energisnala fönster?

Begreppet ”energibesparing” kom in på byggmarknaden för länge sedan. Nuförtiden används det mycket ofta av experter och formgivare och det kan enkelt förvandlas till verklighet. Trots att vi pratar om energibesparing i olika sammanhang är det just byggbranschen där vi hittar de största och mest intressanta möjligheterna att använda en energisnål inställning i praktiken. Mode kan påverka tillverkarnas handlingar men när det gäller energibesparing kan vi faktiskt para om standarder som har utvecklats genom åren, inte om ett tillfälligt intresse.  

Här är kundernas behov och förväntningar en väsentlig fråga. Och inköpstrender visar att kunderna just tar energibesparings sida och väljer därmed en möjlighet att spara pengar i ett långsiktigt perspektiv. På byggmarknaden finns det redan tusentals lösningar och det ska säkert finnas även mer. Resultatet av detta är inom byggranchen just energisnåla fönster.  

Vad är energisnåla fönster? 

r man tänker på antalet olika typer fönster som finns tillgängliga på marknaden verkar det nästan vara omöjligt att urskilja de energisnåla vid det första ögonkastet. Särskilt om någon inte har en professionell kunskap i detta område.  

Hur ser de energisnåla fönstren ut? Precis likadana som de vanliga fönstren. Därför är det viktigt att lägga särskilt märke till deras tekniska parametrar samt till konstruktion som beskrivs av tillverkaren.  

Vilka fönster är i så fall energisnåla? Den viktigaste faktorn är nämligen värmeisoleringsparameter (U-värde). Den visar hur mycket värme som släpps igenom fönstret på grund av skillnaden mellan temperaturer i rummet och utanför det. Ju lägre U-värde, desto större fönstrets energibesparing. Ett vanligt U-värde för träfönster är mellan 1,3 och 1,5 medan för plastfönster – mellan 1,5 och 1,8. I jämförelse kan vi säga att för energisnåla fönster är U-värde mellan 0,8 och 1,00 eller även mindre. Skillnaden är alltså ganska påtagligt, särskilt angående en långsiktig energibesparing hemma.  

Det är inte bara fönstrets konstruktion som har en avgörande betydelse här, utan också hur det monteras. Fönstrets U-värde kan vara nämligen betydligt lågt, men om fönstret monteras fel, kan detta resultera i att så kallade värmebryggor uppstår och energibesparing blir då helt omöjlig.

Energisnåla fönster – hur kan man hitta dem? 

Nuförtiden, när man har tillgång till Internet, kan det vara både enkelt och komplicerat att hitta bra energisnåla fönster. Tillverkarna erbjuder många olika lösningar, men inte alla kännetecknas av en tillräckligt hög kvalitet. Därtill kommer ett rätt monteringsätt som faktiskt ska bestämma om fönstrets nyttighet. Om fönstren ska tjäna oss i årtal, särskilt när det gäller energibesparing, är det en bra idé att satsa på den högsta kvaliteten.  

Var kan jag hitta energisnåla fönster?

Complex Bygg såklart. Vi erbjuder de mest energisnåla fönster som ger dig den högsta användarkomforten tillsammans med sparad energi och pengar. Ett bra exempel är bland annat vår Iglo Energy Classic linje som garanterar både lågt U-värde och ljuddämpning. Dessutom är dessa modeller tillgängliga i olika färger som kan utmärkt betona rummets enastående karaktär. Det är dock inte vårt enda förslag. Det är därför vi rekommenderar att lära känna vår fönsteroffert. För att fullständigt uppfylla alla behov har vi skapat en fönsterkonfigurator som gör det möjligt att välja den rätta lösningen för varje kund.  

Om du är intresserad av vår offert eller har några frågor, kontakta oss gärna via telefonnummer: +46 70 603 61 83 eller e-post: butik@fonster-i-bergslagen.se. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Close