Vilka energisnåla fönster ska man välja

Man kan ha olika inställningar till att spara pengar inom husunderhåll. Ägarna försöker förbruka vatten mer förnuftigt, anpassa belysning så att den inte höjer räkningarna och använda hållbar uppvärmning. Alla dessa beslut kan faktiskt betydligt minska kostnader och utgör utmärkta exempel på en miljövänlig livsstil. Men om man verkligen vill vara effektiv måste man vända sig till särskilda element av husinredning.

På byggmarknaden är en miljövänlig inställning inte längre bara en tillfällig trend utan också en viktig faktor som påverkar tillverkarna och deras utbud så att de kan erbjuda precis det vad kunderna förväntar. Bland varor som förtjänar en särskild uppmärksamhet under realiseringen av husprojekt eller under renoveringen av lägenhet är energisnåla fönster. Förutom att fönster dekorerar och lyser upp interiören har de också olika andra aspekter som påverkar husets ekonomi. Hur ska man välja energisnåla fönster till hemmet om man vill begränsa husräkningar och dra nytta av den bästa möjliga produkten?

Energisnåla fönster – är det värt?

Det att energisnåla fönster verkligen är effektiva beror inte bara på deras kvalitet utan också på hur resten av huset byggdes. Man kan få större energibesparing i ett hus som har bra värmeisolering och är byggt med användning av moderna byggmaterial. Därför är det så väsentligt att skapa ett lämpligt husprojekt innan man börjar med byggandet. Ju sämre värmeisolering, desto mindre påverkan ska energisnåla fönster ha på husets energibesparing. Trots allt är energisnåla fönster ett viktigt steg mot att sänka kostnader för uppvärmning. Fönster kan nämligen ansvara för at behålla 20% av värmeenergi inomhus.

Vilka energisnåla fönster ska man välja?

När man väljer energisnåla fönster är det värt att tänka på några särskilda saker. Först och främst är det fönsterkarmen. Den skulle nämligen uppfylla energibesparingskrav. Den kan inte vara gjort av aluminium – högkvalitativa varor är nämligen gjorda av rostfritt stål eller av plast (t.ex. komposit av kolfiber). Lika viktiga är fönsterprofiler med ett bestämt värmeisoleringsvärde samt glas.

Glas utgör här ett nyckelelement eftersom det ansvarar för solenergitransmittans som direkt påverkar uppvärmningen av rummet. Dessutom skulle rutan ha en form av ett glaspaket och bestå av några skikt av glas med en ädelgas emellan. Det viktigaste är dock värmeisoleringsparameter – U-värde – som har förkortning Uw. Den beskriver fönstrets förmåga till att minimalisera värmeförlust. Ju lägre U-värde, desto bättre energibesparing. De vanligaste fönster med 2-glaspaket har U-värde mellan 1,3 och 1,8 (det beror på fönstrets material – trä eller plast). Man kan kalla fönster energisnåla om de har U-värde mellan 0,8 och 1,00. Allt detta påverkar värmetransmittans och bestämmer om hur energisnålt kan ett fönster vara.

Nu, när vi känner till parametrar och valkriterier kan vi börja leta efter en exakt vara. I vår offert kan du hitta varor som karaktäriseras av det högsta kvalitet och av de ovannämnda elementen. En bra lösning är Iglo Energy serie med ett mycket lågt U-värde. Detta system använder vi också vid dörrtillverkning och på så sätt kan vi garantera att hela värmen stannar inomhus. Våra miljövänliga lösningar tillsammans med sin stiliga finish passar bra till alla utrymmen.

Vilka energisnåla fönster är värda att satsa på? Vi rekommenderar också starkt Iglo Light serie. Dessa fönster karaktäriseras av både ett modernt utseende och ett solid utförande. De ska passa perfekt till moderna samt till klassiska interiörer.

 

Det är viktigt för oss att våra kunder är helt Nöjda med inköp. Därför svarar vi alltid gärna på alla frågor angående utbudet. Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss via mail butik@fonster-i-bergslagen.se eller telefonnummer +46 70 603 61 83.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Close